Over ons

Wie zijn wij?
Laura & Frederik

Zakenpartners binnen Miquerida, maar in de eerste plaats beste vrienden. Miquerida werd opgericht met een missie. Een missie die dreigt verloren te gaan in een wereld die vooral prestatiegericht geworden is en waar alles steeds nóg beter, nóg harder en nóg sneller moet gaan.

Miquerida’s doel is mensen weer het gevoel geven zichzelf te mogen zijn. Zoals wij dat ook bij elkaar kunnen. Mensen het gevoel geven geliefd te zijn. En zo ontstond Miquerida.

Mi querida – Spaans voor ‘mijn liefste’ of kortweg ‘geliefd’. Ons doel, onze missie, onze overtuiging.

Want iedereen verdient een beetje liefde.

X

Laura & Frederik

Handgemaakt & zero-waste

“We don’t need a handful of people doing zero-waste perfectly, we need millions of them doing it imperfectly”

Doe jij mee met #imperfectzerowaste?

Wanneer men mij vraagt wat onze grootste sterkte is, antwoord ik vastbesloten ‘reststofverwerking’. Hier vliegt amper iets in de vuilbak. Zo maken wij bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes.

Wij zijn er ons van bewust dat wij niet altijd de meest ecologische mogelijkheid kiezen, of dat niet alles even duurzaam is. Maar wat belangrijker is dan alles perfect doen, is doen wat je kan. En dat probeert Miquerida. Waar mogelijk zullen wij kiezen om te verpakken met een preloved lintje of een stukje reststof waar wij niets meer mee kunnen doen. We kiezen regelmatig om te verzenden in dozen die anders in de papiercontainer zouden belanden. We verkiezen bamboestoffen of biokatoenen boven gewone katoenen stoffen.

We doen niet alles, maar we doen wat we kunnen. En da’s een mooi begin, vind je niet?

Doe jij ook mee?

Team Miquerida